Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζεται συντονιστής αποκατάστασης και ανασυγκρότησης για την περαιτέρω παρακολούθηση και συντονισμό των έργων και δράσεων του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης Θεσσαλία, στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Είναι ο "υπουργός Θεσσαλίας" για τον οποίο είχε γράψει η εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ σε ανύποπτο χρόνο.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε σύσκεψη για την πορεία αποκατάστασης της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου επαναδιατυπώθηκε η βούληση της Κυβέρνησης για τη συνέχιση, με τους ίδιους ταχείς ρυθμούς, των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αναγέννηση της περιοχής. Το όνομα του συντονιστή αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο μετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, οι υφυπουργοί παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης.

Ήδη η Κυβέρνηση έχει διαθέσει μέσω όλων των εμπλεκομένων υπουργείων πόρους που πλησιάζουν 450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη και αποκατάσταση της περιοχής, ενώ με ταχύτατα βήματα οργανώνεται η επόμενη μέρα.

Λ.Ε. Εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)