Το 1ο συνέδριο της ΝΔ τον Μάιο του 1979 στη Χαλκιδική. Στο βήμα ο Ευάγγελος Αβέρωφ

Συμπληρώθηκαν φέτος πενήντα (50) χρόνια από την ίδρυση της μεγάλης ιστορικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν το καλοκαίρι του 1974 μετά τα θλιβερά γεγονότα της Κύπρου όταν με την συμβολή του Ευάγγελου Αβέρωφ ήλθε στην Ελλάδα ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και στις εκλογές που ακολούθησαν τον Οκτώβριο ίδρυσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια των πενήντα (50) ετών η Ν.Δ. πραγματοποίησε δέκα πέντε (15) Συνέδρια. Το 15ο ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ζάππειο και χαρακτηρίστηκε επετειακό, γιατί συνέπεσε με την συμπλήρωση των πενήντα συνεχών ετών λειτουργίας του κόμματος.

Από της ιδρύσεως της Ν.Δ. ο Εθνάρχης απέδωσε μια καθαρή και ειλικρινή ταυτότητα στο κόμμα που ήταν η Θρησκεία, η Πατρίδα και η ‘’Π ρ α γ μ α τ ι κ ή’’ οικογένεια.

Τα ιδανικά όμως αυτά σήμερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα ποδοπάτησε με το νομοσχέδιο ‘’Περί των Ομόφυλων Ζευγαριών’’, πράγμα που δυσαρέστησε τον κόσμο της μεγάλης μας παράταξης, καυχώμενος μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που αναγνώρισε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Προσωπικά εγώ είμαι στη μεγάλη και ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας από την ίδρυσή της (1974) και παραμένω μέχρι σήμερα ως μέλος της. Παραβρέθηκα σε όλα τα Συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν, εκτός από το Συνέδριο του 2010 επί αρχηγίας Αντωνίου Σαμαρά και το πρόσφατο του 2024 επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά την πεντηκονταετή διάρκεια της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχα σε όλες τις κομματικές εκλογές (ΟΝΝΕΔ – ΝΟΔΕ) στις οποίες εκλεγόμουν στις πρώτες θέσεις. Όπως επίσης συμμετείχα και στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές με τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις οποίες πρώτευα.

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας

Πρ. Μέλος της ΟΝΝΕΔ και της ΝΟΔΕ

Πρ. Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικάλων