Την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης του 59χρονου Λαρισαίου σταθμάρχη, ενός - εκ των 15 μέχρι σήμερα - κατηγορουμένων για την τραγωδία των Τεμπών, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας με πρόσφατο βούλευμά του.

Με αφορμή και την επικείμενη συμπλήρωση του 6μηνου από την προφυλάκιση του, την 1η Μαρτίου 2023, το Συμβούλιο Εφετών, υιοθετώντας πρόταση του αντιεισαγγελέα Εφετών, διέταξε την εξακολούθηση της κράτησης, με αποτέλεσμα ο σταθμάρχης να παραμείνει κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας για 6 ακόμα μήνες.

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο που θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και εφόσον δεν προκύψουν καθυστερήσεις τότε με βάση και τους σημερινούς ταχείς ρυθμούς που διεξάγεται η κύρια ανάκριση από τον εφέτη - ανακριτή Σωτ. Μπακαϊμη η υπόθεση των Τεμπών θα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον προσδιορισμό της δίκης.

Σημειώνεται πως για σήμερα Τρίτη το μεσημέρι έχουν κληθεί σε απολογία 4 πρώην στελέχη του ΟΣΕ, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα λάβουν προθεσμία με αφορμή και το βαρύτατο κατηγορητήριο.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)