Εντυπωσιακές ήταν για μία ακόμα χρονιά οι Λαζαρίνες με τα πανέμορφα στολισμένα καλαθάκια τους με τα πολύχρωμα λουλούδια της Άνοιξης, που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Πύλης στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Πύλης και το Τμήμα Πολιτισμού την Παρασκευή 26/4 στις 12.00 με τίτλο «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2024», που σκοπό έχει την συνέχιση και διάδοση του εθίμου της Λαζαρίνας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Καλλιτέχνης και εμψυχωτής κ. Κοσμάς Παναγιώκας o οποίος καλωσόρισε τα παιδιά και τους γονείς με τον γνωστό καλλιτεχνικό του λόγο, καλώντας στο βήμα τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα, ο οποίος απηύθυνε μία σύντομη ομιλία λέγοντας τα εξής.

Καλημέρα σε όλους ,καλημέρα ιδιαίτερα στις μικρές κυρίες . Καλώς ήλθατε για άλλη μια φορά στην όμορφη γιορτή για τις Λαζαρίνες ευχαριστούμε πολύ όλους τους δασκάλους και Νηπιαγωγούς όλων των Σχολείων του Δήμου Πύλης, που συνόδεψαν τις μαθήτριες μέχρι εδώ για να πούνε τα κάλαντα. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι εδώ ανάμεσα στα μικρά κορίτσια του Δήμου μας.

Είναι μια εποχή γεμάτη χρώματα και αρώματα ,τα κορίτσια ετοιμάζουν με πολύ αγάπη και μεράκι τα καλαθάκια τους με λουλούδια και πασχαλινά αυγά.

Τα κάλαντα που ακούμε να τα τραγουδούν με την γλυκιά τους φωνούλα για τον Λάζαρο τα μικρά παιδιά (κορίτσια), μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στις γιορτές μας.

Τα μικρά παιδιά είναι το μέλλον μας, είναι η ελπίδα μας.

Τελειώνοντας αναφέρω ότι ας συνεχίσουμε να τιμούμε αυτήν την παράδοση και διατηρούμε ζωντανό το έθιμο των Λαζαρίνων στις καρδιές μας.

Εύχομαι σε όλους σας από καρδιάς Χρόνια Πολλά καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Στην συνέχεια οι Λαζαρίνες τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου δημιουργώντας μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα εν’ όψει των εορτών του Πάσχα.

Συμμετείχαν μαθήτριες από τα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Πύλης.

Ακολούθησε ένα διασκεδαστικό δρώμενο με τραγούδια και χορό από τον Καλλιτέχνη και εμψυχωτή και Καραγκιοζοπαίχτη του Θεάτρου Σκιών κ. Κοσμά Παναγιώκα, σκορπώντας άφθονο γέλιο στα παιδιά.

Επίσης υπήρχε λαχειοφόρος όπου μέσα από την διαδικασία της κλήρωσης τρία τυχερά παιδιά κέρδισαν τις αντίστοιχες φωτογραφικές μηχανές.

Ο Δήμος Πύλης ευχαριστεί του χορηγούς για τα δώρα που μοιράστηκαν στις Λαζαρίνες, Την Εταιρεία Κλιάφα για τους χυμούς, την Εταιρεία Βιολάντα για τα μπισκότα , την Εταιρεία Χατζής για τα κρουασάν και την Εταιρεία Τρίκκη Εργοστάσιο Γάλακτος για τα γαλατάκια.