Με λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις θα εορταστεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ο Πολιούχος της πόλης των Τρικάλων Άγιος Βησσαρίωνας, από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου στην πόλη των Τρικάλων.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου με την Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου και στη συνέχεια την λιτάνευσή της στο κέντρο της πόλης και θα τελειώσουν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου με την αναχώρησή της στην Ιερά Μονή Δουσίκου όπου και φυλάσσεται. 

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών είναι το εξής: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ

7:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

7:00 μ.μ.: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος εις τα Προπύλαια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου καί Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

7:15 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνοῦ καί συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και Τρίκκης, Γαρδικίου καί Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

8:00 μ.μ.: Ιερά Λιτάνευσις της Τιμίας Κάρας, της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος με κατάληξιν την Κεντρικήν Πλατείαν της πόλεως, όπου θα τελεσθή Ιερά Αρτοκλασία και Θείον Κήρυγμα από τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Δορυλαίου κ. Δαμασκηνόν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ

7:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατικὸ Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου καί Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού. Το Θείον Λόγον θα κηρύξει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης κ. Πλάτων. Τούς ύμνους θα ψάλει ὁ χορός των Πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

7:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερόν Ευχέλαιον.

9:30 έως 12:30 νυκτερινή: Ιερά Αγρυπνία Χοροστατουντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ

7:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

11:30 π.μ.: Ιερά Παράκλησης του Αγίου Βησσαρίωνος.

7:00 μ.μ.: Εσπερινός και Χαιρετισμοί του Αγίου Βησσαρίωνος Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου καί Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

9:30 έως 12:30 νυκτερινή: Ιερά Αγρυπνία.

ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ

7:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

11:30 π.μ.: Ιερά Παράκλησης του Αγίου Βησσαρίωνος.

7:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκλησης του Αγίου Βησσαρίωνος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ

7:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

11:30 π.μ.: Ιερά Παράκλησης του Αγίου Βησσαρίωνος.

7:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκλησης του Αγίου Βησσαρίωνος.

9:30 έως 12:30 βραδινή: Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου καί Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Θα ψάλλει ὁ χορός των πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου. Αναχώρησις Τιμίας Κάρας Αγίου Βησσαρίωνος.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος θα παραμείνει στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων έως την Τετάρτη 17 Μαΐου, όπου καθημερινώς θα εκτίθεται σέ προσκύνηση προς αγιασμό του πιστού λαού.

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ 12:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ