Στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Τρικάλων πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Πέμπτη 22/6/2023 η εσπερίδα με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία σε Τεχνικά Έργα» με εισηγητές τους συναδέλφους μηχανικούς κ. Δημήτριο Καλλιανιώτη και κ. Βασιλική Πατσιαλή από το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τρικάλων.

Σκοπός της εσπερίδας ήταν η ενημέρωση των συναδέλφων για την διαχείριση της ασφάλειας και υγείας στα εργοτάξια και οι απαιτούμενες ενέργειες στο στάδιο σχεδιασμού και προγραμματισμού του εκάστοτε έργου που αναλαμβάνουν. Η σημασία της τήρησης των μέτρων ασφαλείας είναι ιδιαίτερα επιτακτική ειδικά σε μια περίοδο που στην πόλη των Τρικάλων εκτελείται το τρέχον χρονικό διάστημα πολύ μεγάλος αριθμός ιδιωτικών και δημοσίων έργων.

   

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας τέθηκαν ερωτήσεις από τους συναδέλφους και πραγματοποιήθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος ενώ επίσης δόθηκαν και οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε ζητήματα ερμηνείας των σχετικών νόμων αλλά και σε θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην εργασία τους.

Μέσω της διαλογικής συζήτησης για τα ανωτέρω κατέστη σαφής η αναγκαιότητα λήψης, τήρησης και εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας από τους εργολάβους μηχανικούς προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία στον εργασιακό χώρο.