Ο νέος σύγχρονος χώρος που θα στεγάσει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο Περτούλι, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου από το Δήμαρχο Πύλης κο Κωνσταντίνο Μαράβα.

Σε αγαστή συνεργασία ο Δήμος Πύλης, η Τ. Κ. Περτουλίου και ο τοπικός Πολιτιστικός σύλλογος, με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Στοφόρου, διαμόρφωσαν κατάλληλα αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου Περτουλίου, που δίνεται προς χρήση παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αντάξιων της ιστορικής κοινότητας.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας σημείωσε πως η παραγωγική συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους τοπικούς φορείς αποδίδει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και πως μια ποιοτική καθημερινότητα για όλους, με την άμεση πρόσβαση στα αναγκαία, είναι ζήτημα πολιτισμού. Δεν παρέλειψε να επαναβεβαιώσει πως ως δημοτική αρχή είχαν και έχουν τα θέματα παροχής και πρόληψης της υγείας των δημοτών σε πρώτη προτεραιότητα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης κα Χαρά Καλιώρα εξέφρασε την ικανοποίησή της και ως Ιατρός, που δημιουργήθηκε ο κατάλληλος χώρος για να εξυπηρετήσει τον τόπο που συνυπάρχουν, νέοι άνθρωποι και παιδιά, επισκέπτες και φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ευχαρίστησε τόσο την κα Τεντολούρη Δώρα Ιατρό για την άοκνη και εθελοντική παροχή υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και την κα Μαρίνα Καραμέτου – Στοφόρου για την ευγενική χορηγία προσφοράς ιατρικού εξοπλισμού από την «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΕ» Κέντρο Φυσικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

Χαιρετισμούς για τη σπουδαιότητα του έργου έκαναν, ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Περτουλίου κος Παπαπχαραλάμπου Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου κος Κουτσιανίτης Δημήτριος, η κα Μαρίνα Καραμέτου – Στοφόρου για τη χορηγία από την «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΕ», η κα Τεντολούρη Δώρα για τις υπηρεσίες που προσέφερε και ο Διοικητής του Κ.Υ. Πύλης κος Κουτσονάσιος Ιωάννης.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο τοπικός εφημέριος Περτουλίου πατήρ Ευστάθιος Μπακογιάννης.

Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Ούτρας Κωνσταντίνος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κάτοικοι και επισκέπτες της κοινότητας.