Σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο.Καρδίτσας – Τρικάλων (στο ύψος του Jumbo) για 40-45 λεπτά προχώρησαν λίγο μετά τις 13.30 περίπου το μεσημέρι αγρότες από το Αγναντερό, τα Μεγάλα Καλύβια και το Γλίνο Τρικάλων που έχουν βγάλει τα αγροτικά τους μηχανήματα στο συγκεκριμένο σημείο στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net αγρότες του μπλόκου ζήτησαν από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενή τομέα ο οποίος κρατάει «ζωντανούς» πολλούς ακόμα κλάδους και να δώσει λύσει στα συσσωρευμένα προβλήματα που έγιναν ακόμα μεγαλύτερα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Τα αιτήματα του μπλόκου είναι κοινά με τα αιτήματα των υπολοίπων μπλόκων που έχουν στηθεί στη Θεσσαλία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας και έχουν να κάνουν με την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους, τη μείωση του κόστους παραγωγής με θέσπιση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και φθηνό αγροτικό ρεύμα, αλλά και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για να μην επαναληφθεί η καταστροφή που βίωσαν χάνοντας την παραγωγή και τα ζώα τους.

«Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων πέφτουν, οι επιδοτήσεις που παίρνουμε είναι ψίχουλα, το ρεύμα, το πετρέλαιο, τα λιπάσματα έχουν φτάσει στον Θεό. Η κτηνοτροφία επίσης είναι προς διάλυση όλοι είναι αγανακτισμένοι έχασαν ζωικό κεφάλαιο και η τιμή στο γάλα πέφτει. Πρέπει κάτι να κάνει η κυβέρνηση ώστε να κρατήσει εδώ στο τόπο τους τους νέους αγρότες για να μην ξενιτευτούμε !» τόνιζαν χαρακτηριστικά.

karditsalive.net