Με επίσημο έγγραφό της προς τον Δήμο Τρικκαίων, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτίσματος της πρώην κλινικής Παντελιδάκη, γνωστοποιεί ότι του το παραχωρεί, για τις ανάγκες στέγασης των πλημμυροπαθών. Με έγγραφό της στις 6 Οκτωβρίου 2023 η  Global Advanced Supply Προμηθέας μονοπρόσωπη ΑΕ και θέμα «Παραχώρηση ακινήτου επί της οδού Αμαλίας 24 – πρώην κλινική Παντελιδάκη – της εταιρείας μας στον Δήμο Τρικκαίων για τις ανάγκες στέγασης των πλημμυροπαθών», αναφέρει:

«Η εταιρεία μας, η οποία τυγχάνει αποκλειστική κυρία, νομέας και κάτοχος του ακινήτου (σημ.: αναφέρονται τα τυπικά στοιχεία του) γνωστοποιεί με την παρούσα επιστολή της ότι θα παραχωρήσει χωρίς αντίτιμο (με σύμβαση χρησιδανείου άνευ ανταλλάγματος) το ως άνω ακίνητο στον Δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τη στέγαση των πλημμυροπαθών του Δήμου Τρικκαίων».

Το ακίνητο «διαθέτει σήμερα 50 ανακαινισμένα δωμάτια» και «θα παραχωρηθεί  δωρεάν στον Δήμο Τρικκαίων  για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής του συμφωνητικού παραχώρησης, μέχρι και την αποχώρηση των πλημμυροπαθών».

Συμπληρώνει, δε, ότι η εταιρεία «δε φέρει καμία ευθύνη για το ακίνητο μετά την εγκατάσταση του Δήμου Τρικκαίων σε αυτό».

Τα «τυχόν έξοδα επισκευών, εξοπλισμού και λοιπών παρεμβάσεων στο ακίνητο», «θα βαρύνουν αποκλειστικά τον Δήμο Τρικκαίων, όπως και οι δαπάνες ηλεκτροφωτισμού και υδροδότησής του».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη για το συγκεκριμένο ακίνητο έχει γίνει προεργασία και υπήρξε επιτόπια επίσκεψη, της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023. Η προεργασία αυτή αφορούσε ακριβώς στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Τρικκαίων, ώστε πλημμυροπαθείς του Δήμου να στεγαστούν προσωρινά σε οικήματα, ελαφραίνοντας – όσο αυτό είναι δυνατόν – τις δυσάρεστες επιπτώσεις από τη θεομηνία. Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ο Δήμος Τρικκαίων συμπεριέλαβε αυτήν την προσπάθεια, στα 10 μέτρα για τους πλημμυροπαθείς, που ήδη ανακοίνωσε και υλοποιεί.

Από το γραφείο Τύπου