Το ερχόμενο τριήμερο ο ιππικός σύλλογος Τρικάλων Βουκεφάλας θα πραγματοποιήσει την Πανελλήνια ιππική συγκέντρωση στα Περτουλιώτικα λιβάδια - καταφύγιο Κόζιακα.

Πιο συγκεκριμένα 14,15,16-7-23 στην θέση «Περτουλιώτικα λιβάδια» (απέναντι από το χιονοδρομικό κέντρο) θα κατασκηνώσουν άλογα, ιππείς και φίλοι για να απολαύσουν το όμορφο τοπίο μέσα από τον μαγικό κόσμο των αλόγων.

Εκκίνηση εκδήλωσης την Παρασκευή 14 Ιουλίου στα περτουλιώτικα λιβάδια, τακτοποίηση αλόγων και κατασκήνωση σε όσους επιθυμούν (υπάρχουν ξενοδοχεία σε όλη την περιοχή) . Το απόγευμα 17:30 θα γίνει εκκίνηση( για όσους επιθυμούν) πορείας 8χλμ με κατεύθυνση το καταφύγιο του Κόζιακα όπου θα διανυκτερεύσουν άλογα και ιππείς σε μία ζεστή ατμόσφαιρα γύρω απ’ τη φωτιά ( το υψόμετρο αγγίζει τα 1750μ), για γνωριμίες και συζητήσεις περί των αλόγων.

Το Σάββατο μετά το πρωινό θα κατηφορήσουν όλοι για τα περτουλιώτικα λιβάδια στο χώρο της κατασκήνωσης όπου η ξεκούραση και χαλάρωση είναι απαραίτητη για αναβάτες και άλογα.

Το απόγευμα 17:30 θα γίνει εκκίνηση διαδρομής περίπου 10χλμ στο μοναδικό ελατόδασος του περτουλίου… επιστροφή και τακτοποίηση των αλόγων...…Το βράδυ δείπνο στις 21:00 περίπου (το κυρίως πιάτο των κρεατικών θα προσπαθήσει να προσφέρει ο ιππικός σύλλογος)σε κλειστό κιόσκι στον προαύλιο χώρο του Κερκέτιου , extreme sports με live μουσική μέχρι τις» πρώτες» πρωινές ώρες(2:00 ) γιατί δεν πρέπει κανείς να χάσει την διαδρομή της Κυριακής.

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα της συνάντησης, μετά το πρωινό γεύμα (προσφορά του συλλόγου), θα γίνει ακόμη μία διαδρομή περίπου 12 χιλιομέτρων. Την ιππική συγκέντρωση θα πλαισιώσει ο πεταλωτής κ. Βάιος Μπακρατσάς – μέλος Ι.Σ. ( για τις απαιτήσεις των διαδρομών και ενημερώσεις για αποφυγή προβλημάτων τηλ +306947609037)

Υπάρχουν μποξ αλόγων προς διάθεση( προσφορά κερκέτιο extreme sports), ενοικίαση αλόγων με 25€ για την κάθε διαδρομή, μηχανές -γουρούνες με 30€ ( με βενζίνη) για κάθε διαδρομή. Τροφές αλόγων δεν θα χορηγηθούν από το σύλλογο οπότε ο καθένας πρέπει να προμηθευτεί για το άλογο του.

Περισσότερες διευκρινίσεις στο 6944 127 157 Μίλτος Κρανιάς (πρόεδρος ιππικού συλλόγου).