Στην Ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν οδηγούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για διακίνηση μισού κιλού κοκαΐνης στην περιοχή της Λάρισας. 

Οι συλληφθέντες έκρυβαν την ποσότητα σε σακούλα σκουπιδιών κοντά στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: 

Εξακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η δράση εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης τουλάχιστον από αρχές Σεπτεμβρίου 2023 στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της.

Συνελήφθησαν, προχθές (23-10-2023) το απόγευμα και χθες (24-10-2023) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, 3 άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ως μέλη ενέχοντα σε εγκληματική ομάδα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, διακριβώθηκε ότι οι 3 δράστες είχαν ενωθεί μεταξύ τους, με ιθύνοντα νου τον ένα εξ αυτών και επικοινωνούσαν, λαμβάνοντας μέτρα στις συναντήσεις τους, για την απόκρυψη της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε σημείο σε αγροτική περιοχή του Δήμου Τεμπών, όπου οι δράστες είχαν αποκρύψει επιμελώς, κάτω από πέτρες, πλαστική σακούλα απορριμμάτων που περιείχε 5 ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης, σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 520 γραμμαρίων.

Την 23-10-2023 το απόγευμα, ένας από τους δράστες μετέβη, με δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην προαναφερόμενη περιοχή και αφού προσέγγισε πεζός το σημείο απόκρυψης των ποσοτήτων κοκαΐνης, κατά την παραλαβή σακούλας, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν και οι άλλοι δύο δράστες και ακινητοποιήθηκαν.

Κατασχέθηκαν, συνολικά, από το σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών, την κατοχή των δραστών, καθώς και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, τα κάτωθι:

∙7 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης, σε μορφή βράχου και σκόνης, συνολικού βάρους 531,2 γραμμαρίων,

∙1 ζυγαριά,

∙το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ και

∙4 κινητά τηλέφωνα.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν -1- Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.