Σε γόνιμο διάλογο εξελίχθηκε η πρώτη συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημητρίου Κουρέτα με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στις κλαδικές εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, ώστε η συνέργεια με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα επιμελητήρια να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ωφελιμότητα για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Μιλώντας στην συνάντηση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η συμμετοχή των επιχειρήσεων να γίνεται με τρόπο στοχευμένο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπονται και με τον τρόπο αυτό να παράγονται ουσιαστικά αποτελέσματα από την προβολή τόσο της ίδιας της επιχείρησης, όσο και για την ίδια την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για το λόγο αυτό ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι η Περιφέρεια θα εισαγάγει και θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη μεθοδολογία για τη σήμανση και τις προδιαγραφές των προϊόντων και κάλεσε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων να συμμετέχουν στις τακτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στους επόμενους μήνες, αλλά και σε μια σειρά ημερίδων που θα ακολουθήσουν.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων για την δημιουργία αγροδιατροφικής σύμπραξης, η οποία ψηφίστηκε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο και η οποία μπορεί να παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και στις επιχειρήσεις και στο επίπεδο της εξωστρέφειας.