Αυλαία χθες για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, με την κεντρική ομιλία του Κώστα Μαράβα, υποψηφίου Δημάρχου του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, στην Πύλη. 

Ενώ στον αρχικό σχεδιασμό, ήταν να γίνει η ομιλία, έξω από το εκλογικό κέντρο, η αστάθεια του καιρού άλλαξε τα σχέδια. 

Πριν την έναρξη της ομιλίας του, καθώς ήταν προγραμματισμένη, να γίνει στις 8:00 μ.μ.  έξω από το εκλογικό κέντρο, άρχισε το ψιλόβροχο, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να μεταφέρουν τον κόσμο, στο Πνευματικό Κέντρο της ΠΥΛΗΣ. 

Όμως δεν τον πτοούν τα καιρικά φαινόμενα τον Κώστα Μαράβα

   

Σε μια πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση φίλων του συνδυασμού, ο Κώστας Μαράβας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας τον απολογισμός της θητείας του.

Αναφέρθηκε σε έργα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Ανοιχτό εργοτάξιο χαρακτήρισε όλο το Δήμο Πύλης.

Στάθηκε στις παρεμβάσεις που έτρεξαν όλα αυτά τα χρόνια, παρά την πανδημία και τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στις υποδομές, στο περιβάλλον και στην κοινωνική συνοχή.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην νέα πλατεία της Πύλης, το φυσικό αέριο, το νέο δημοτικό φωτισμό με περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, στη μουσική σχολή και στο νέο στάδιο στο Παλαιομονάστηρο.

Μέρος της ομιλίας του που διακόπτονταν συχνά από χειροκροτήματα και συνθήματα, αφιέρωσε στα υπό υλοποίηση έργα, που θα κάνουν την Πύλη σύγχρονη πόλη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο νέος ποδηλατόδρομος, ο βιολογικός καθαρισμός, το κλειστό γυμναστήριο Πύλης, το νέο δημαρχείο της Πύλης και το παραποτάμιο πάρκο του Πορταϊκού ποταμού είναι τα έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Πύλης, σημείωσε.

Ειδική μνεία έκανε στον τουρισμό και τις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, επαναφέροντας το καθολικό αίτημα για την γρήγορη υλοποίηση του φράγματος της Πύλης.

Το δίκαιο αίτημα της κατασκευής του, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ειδικά και μετά την πρόσφατη κακοκαιρία που χτύπησε και το Δήμο Πύλης, το καθιστά επιτακτική ανάγκη.

Σε παρένθεση που έκανε, αναφέρθηκε στην γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισης της πρόσφατης θεομηνίας. Ο ίδιος, οι συνεργάτες του, οι υπηρεσίες του δήμου και όλα τα μηχανήματα έδωσαν σκληρή μάχη και ήταν παντού για την αποκατάσταση των υποδομών και την γρήγορη καταγραφή των ζημιών. Ευχαρίστησε δημόσια και τους πολλούς εθελοντές στην προσπάθεια αυτή.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ζήτησε μεγάλη νίκη την Κυριακή  στις 8 Οκτωβρίου, για να μην πάει ούτε μία μέρα χαμένη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κλείνοντας και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσίασε τους υποψήφιος Τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Πύλης.