Τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Τρικκαίων και ειδικότερα τα χωριά Αρδάνι, Ρίζωμα και Πλάτανο επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, Σπύρο Σπυρόπουλο και την επόπτρια του οργανισμού στα Τρίκαλα, Δήμητρα Κούργια, συνοδευόμενοι από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών από το ξαφνικό μπουρίνι του περασμένου Σαββάτου που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες βαμβακιού, καπνών βιρτζίνια, αμπελιών, ελιών και σε ροδιές, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και σε κτηνοτροφικές μονάδες σε στέγες, αλλά και αποθηκευμένες ζωοτροφές.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατάνου, Σωτήρης Καρατάσιος, από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία των αναγγελιών, ώστε να μην χαθεί χρόνος και να ξεκινήσει η εξατομικευμένη καταγραφή από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και οι πληγέντες παραγωγοί να αποζημιωθούν άμεσα.

Μετά την επίσκεψη του κλιμακίου ο αντιπεριφρειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης δήλωσε πως “η Π.Ε. Τρικάλων κινητοποιήθηκε άμεσα ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να βρεθούν στην περιοχή που υπέστη ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία του Σαββάτου και να προχωρήσουν τις διαδικασίες καταγραφής για την αποζημίωση των ανθρώπων της παραγωγής. Η γρήγορη ανταπόκριση των ανθρώπων του ΕΛΓΑ, με την στήριξη όλων των αρμοδίων, θα φέρει γρηγορότερα αποτελέσματα για την στήριξη των πληγέντων.

Με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό είμαστε σταθερά και ενεργά στο πλευρό των ανθρώπων της γεωργίας και την κτηνοτροφίας και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προσπαθούμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους και να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και καταστροφές που προκύπτουν από καιρικά φαινόμενα“.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρικκαίων, Φόρης Ρόμπος – Πολιτικής Προστασίας και Απόστολος Παππάς – Α Τομέα, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Τρικκαίων Βασίλης Κρανιάς, ο πρόεδρος του Αρδανίου, Μιχάλης Παπαγεωργίου, η πρόεδρος του Ριζώματος, Ελένη Καραβασίλη, ο πρόεδρος του Πλατάνου, Σωτήρης Καρατάσιος, η διευθύντρια Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων, Αργυρώ Καρακούση και η προϊσταμένη του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου, Γεωργία Ντίνου.

ertnews.gr