Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Μετεώρων, Θεόδωρου Γ. Αλέκου, έχει προκαλέσει η είδηση για το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος Alpha Bank στην πόλη της Καλαμπάκας. 

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε προς την Διοίκηση του τραπεζικού ιδρύματος, ο Θεόδωρος Αλέκος αναφέρει τα εξής: 

"Με αφορμή διάφορες ανακοινώσεις σε σχέση με την επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού σας καταστήματος στο Δήμο Μετεώρων και συγκεκριμένα στην πόλη της Καλαμπάκας, επιτρέψτε μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας, μέσω της παρούσας επιστολής και να σας εκθέσουμε τις θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα,  ώστε να επανεξετάσει η Διοίκηση της Τράπεζας την απόφαση της.

Είναι αυτονόητο, ότι η παύση  λειτουργίας του υποκαταστήματος Alpha Bank στην Καλαμπάκα, αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη κι αρνητική εξέλιξη για τον τόπο μας και για την ευρύτερη περιοχή καθώς θα δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του  Δήμου μας, των επαγγελματιών, επισκεπτών, τουριστών  όπως και για κάθε συναλλασσόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, σας παραθέτουμε κάποια στοιχεία για το Δήμο μας, καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της απόφασης:

O Δήμος Μετεώρων, δεύτερος μεγαλύτερος γεωγραφικά δήμος της χώρας, εξυπηρετεί πάνω από 30.000 δημότες και επισκέπτες. Με πάνω από 80 χωριά από το ορεινό Μαλακάσι έως και τη πεδινή Βασιλική με πάνω από 1.880 κατοίκους, όλα εξυπηρετούνται από την λειτουργία του εν λόγω καταστήματος. Στα χωριά κατοικεί ένα μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων, χωρίς γνώσεις στις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και με δυσκολίες στην καθημερινή του μετακίνηση. Κατανοείτε, λοιπόν, πως η διακοπή λειτουργίας του καταστήματος θα επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, εφόσον θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση.

Ο Δήμος Μετεώρων δεν είναι ένας απλός Δήμος, είναι ένας τουριστικός – θρησκευτικός προορισμός, που προσελκύει περίπου 2 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως καθώς έρχονται να επισκεφτούν το μοναδικό φαινόμενο των Μετεώρων, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Δυστυχώς, όμως, η επικείμενη κίνηση σας θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην ενδυνάμωση της πόλης και πιθανολογούμε ότι θα γίνουμε αποδέκτες πολλών παραπόνων των επισκεπτών.

Είναι δεδομένο εκ των προτέρων πως με αυτήν την απόφαση δημιουργείται πρόβλημα στους υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Καλαμπάκας καθώς θα πρέπει να μετακινούνται και να διανύουν μια χιλιομετρική απόσταση καθημερινώς για το υποκατάστημα των Τρικάλων όπου και θα μετατεθούν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, με την παρούσα επιστολή μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στο σχεδιασμό παύσης λειτουργιάς του υποκαταστήματος, κάτι το οποίο θέτει σημαντικά εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας όπως και στις εξυπηρετήσεις των συμπολιτών μας.

Ως Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων εκφράζοντας το σύνολο της τοπικής κοινωνίας σας απευθύνουμε  έκκληση πριν την επίσημη τελική απόφαση σας, να επανεξετάσετε το θέμα στην κατεύθυνση της συνέχισης της λειτουργίας του καταστήματος σας στην πόλη της Καλαμπάκας  και να αναθεωρήσετε την απόφαση σας για το αμοιβαίο όφελος μας και προπαντός το συμφέρον της κοινωνίας".