Καταργήθηκε τελικώς το διοικητικό συμβούλιο στο Μουσείο Τσιτσάνη και οι αρμοδιότητες του θα μεταφερθούν στην αντιδημαρχία πολιτισμού, όπως ανέφερε με σημερινές του δηλώσεις στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς:

«Μετά τις 20 του μηνός θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου σχετικά με τις αντιδημαρχίες, το ξέρουν όλοι ότι δεν είναι στις προθέσεις μου να μεροληπτήσω ή να αδικήσω κάποιον. Θα γίνουν όλα στο χρόνο που πρέπει να γίνουν.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το θέμα των ΔΕΥΑ, θα μάθουμε σύντομα. Εγώ θα κανονίσω πάντως με το ισχύον καθεστώς. Όπως έχει καταργηθεί και το Μουσείο Τσιτσάνη, μόνο 17 ΝΠΔΔ σε όλη την επικράτεια παρέμειναν. Μαζί με πινακοθήκες και ωδεία, καταργήθηκε και η αυτονομία του Μουσείου Τσιτσάνη. Άρα, δεν θα υπάρχει πλέον Δ.Σ. του Μουσείου Τσιτσάνη, θα ενταχθεί στην αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Θα είναι πιο δύσκολο τώρα που δεν είναι αυτόνομο το ίδρυμα, δεν θα ρολάρουν με τον ίδιο τρόπο τα θέματα του. Με το μοντέλο αυτό των συγχωνεύσεων, δυστυχώς ο αντιδήμαρχος που θα αναλαμβάνει θα έχει ένα πολύ βαρύ φορτίο στις πλάτες του.»