Μάχη με το χρόνο έδωσε και δίνει  ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας με τους συνεργάτες και το προσωπικό των υπηρεσιών, προς δύο κατευθύνσεις.

Πρώτα στην αντιμετώπιση των έντονων προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel σε όλη την έκταση του δήμου και στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την άμεση συνδρομή της. Οι παρεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας και των υπηρεσιών του δήμου ήταν άμεσες και καθοριστικές και αποσκοπούσαν στην πρόληψη και στη μείωση των συνεπειών που θα άφηνε πίσω της η πρωτοφανής κακοκαιρία. Όλα τα μηχανήματα του δήμου από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα δύσκολα σημεία, για να παρέμβουν, δίνοντας λύσεις. Ιδιαίτερα στην Πύλη και στο τμήμα του Πορταϊκού ποταμού στο ύψος του δημαρχείου, οι παρεμβάσεις των χειριστών ήταν λυτρωτικές για την αγωνία των πολιτών. 

Ο Δήμαρχος Πύλη Κώστας Μαράβας φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ανέφερε πως οι χειριστές των μηχανημάτων έσωσαν την Πύλη και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη φιλοξενία των δημοτών που έπρεπε να εγκαταλείψουν υα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, με το δήμο να χορηγεί δωρεάν στέγη στα ξενοδοχεία και στα λοιπά καταλύματα της περιοχής. Παράλληλα ενημερώθηκαν με επιστολές  οι αρμόδιοι υπουργοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες για την έκταση του φαινομένου, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο, καθώς και στην γρήγορη καταγραφή τν ζημιών της ιδιωτικής περιουσίας. Τόσο της υλικής όσο και της ζωικής. 

Την Πέμπτη και ενώ το φαινόμενο ήταν σε εξέλιξη, ο Δήμαρχος μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τους αρμόδιους παράγοντες μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο περιόδευσαν στις πληγείσες περιοχές, ώστε να έχουν προσωπική εικόνα για το εύρος των καταστροφών και τις άμεσες δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν. Επισκέφθηκαν το Ροπωτό, τους οικισμούς Άγιο Ιωάννη Ροπωτού και Λογγιές Κοτρωνίου, καθώς και την  Ελάτη και συμφώνησαν σε συνεχή επικοινωνία ώστε να δοθούν άμεσα οι λύσεις.  Την Παρασκευή  ο δήμος Πύλης φρόντισε για την διανομή φαγητού και νερού σε όλους τους φιλοξενούμενος στα ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου