Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο Μουσείο Τσιτσάνη η Φυλική Αταξία – φεμινιστική ομάδα Τρικάλων  θα προβάλει την ταινία "Αρκουδότρυπα" (The bear cave). 

Η "Αρκουδότρυπα" είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, φιλίας και έρωτα στα βουνά της Πίνδου. Η ιστορία δύο κοριτσιών που διαχειρίζονται τη σχέση τους ζώντας στην επαρχία και έχουν μπροστά τους τις αλλαγές που θα επέλθουν στη ζωή τους με την ενηλικίωση, δύο queer ατόμων στην επαρχία.

Η κριτική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος αναφέρει:

«Ξεφεύγοντας από τις στερεότυπες καταγραφές της ελληνικής επαρχίας με τρόπο που σπάνια βλέπουμε στο ελληνικό σινεμά, οι δημιουργοί κέρδισαν ένα μεγάλο στοίχημα. Μια ταινία με τολμηρές υφολογικές αντιθέσεις, φυσικότητα και πολυπλοκότητα χαρακτήρων, και δύο κεντρικές ηρωίδες που μας κρατάνε σε εγρήγορση παρά τη μεγάλη διάρκεια της. Μέχρι τους τίτλους τέλους, το συναίσθημα αναβλύζει συνεχώς μέσα από μια υπενθύμιση: το σινεμά είχε και θα έχει πάντοτε ανάγκη από αληθινές και βαθιά ανθρώπινες ιστορίες».

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Στέργιος Ντινόπουλος, έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στην Ελάτη Τρικάλων αναδεικνύοντας τα όμορφα τοπία της περιοχής. Απέσπασε το Χρυσό Διόνυσο στο φετινό 46ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Δράμα, ενώ η Χαρά Κυριαζή πήρε το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο ίδιο Φεστιβάλ. Θα είναι υποψήφια για Όσκαρ ταινιών μικρού μήκους, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στην πόλη μας. 

Αρκουδότρυπα

Παραγωγή: 2023

Διάρκεια: 39’

Σκηνοθεσία: Στέργιος Ντινόπουλος – Χρυσιάννα Παπαδάκη

Πρωταγωνίστριες: Χαρά Κυριαζή – Πάμελα Οικονομάκη

Σας περιμένουμε !