Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνει τη μεγαλύτερη υβριδική Εκδήλωση Επιστήμης & Τεχνολογίας, InnoventForum, που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2024 στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα και διαδικτυακά μέσω livestreaming. 

ΤοInnoventForum έχει φέτος ως κεντρικό θεματικό άξονα το “Tech for Humanity”, φιλοδοξώντας να συνδέσει το μέλλον με την ανθρώπινη πρόοδο. H έκθεση θα συστήσει στο κοινό καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις προς όφελος της ανθρωπότητας, εστιάζοντας στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, των Έξυπνων Πόλεων, της Κοινωνίας, του Δημοσίου Τομέα, της Τέχνης και του Πολιτισμού, του Gaming και του Κατασκευαστικού Τομέα. Μέσα από συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους της επιχειρηματικής, ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και κυβερνητικούς εκπροσώπους, workshops, ζωντανές παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ένα Hackathon Καινοτομίας και εκατοντάδες matchmaking επιχειρηματικές και ερευνητικές συναντήσεις δικτύωσης και συνεργασίας, το InnoventForumξεκινά ένα γόνιμο διάλογο γύρω από τους τρόπους που η τεχνολογία εξυπηρετεί την κοινωνία. 

Το Innovent Forum 2024τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης. 

Στο πλαίσιο του InnoventForum 2024, η Περιφέρεια διοργανώνει σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας – Μεταφοράς Τεχνολογίας και Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανοιχτό Μαραθώνιο Καινοτομίας (Hackathon) το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Στόχος του Hackathonείναι η ανάδειξη και η βράβευση ιδεών, προτάσεων και εφαρμογών που συμβάλλουν στην καινοτόμο επίλυση προβλημάτων και σημαντικών ζητημάτων για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, μέσω της κινητοποίησης του δημιουργικού ανθρώπινου κεφαλαίου των Πανεπιστημίων, των ερευνητικών κέντρων και των επιχειρήσεων. 

Στο Hackathon μπορούν να διαγωνιστούν ομάδες ενδιαφερομένων, αποτελούμενες από 2 έως 5 άτομα άνω των 18 ετών, οι οποίες θα αναπτύξουν μια πρόταση σχετική με την θεματική: «Η τεχνολογία ως μέσο για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής: Πρόληψη, αντιμετώπιση, ανάκαμψη». Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας απευθύνεται σε ομάδες που μπορεί να αποτελούνται από ερευνητές ή φοιτητές ενός ή περισσότερων ακαδημαϊκών/ερευνητικών ιδρυμάτων, στελέχη επιχειρήσεωνκαι κάθε ενδιαφερόμενο. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στις τρεις πρώτες προτάσεις στη συνολική βαθμολογία θα απονεμηθούν βραβεία 2.000€, 1.000€ καθώς και 2 δωρεάν θέσεις στο Coworking Space του JOIST και δωρεάν συμβουλευτική καθοδήγηση για την υλοποίηση της ιδέας τους για 3 μήνες, αντιστοίχως.Οι προτάσεις των ομάδων μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 5 Φεβρουαρίου στις 20:00, μέσω της ειδικής σελίδας του Hackathon

Η είσοδος στο InnoventForum είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του InnoventForum 2024 και εγγραφείτε για να συμμετάσχετε δωρεάν.