Ζητήματα ιστορικής μνήμης στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου συζητήθηκαν σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων.

Στη «Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού» του μουσείου, ο Δήμος Τρικκαίων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. και οι εκδόσεις «επίκεντρο» διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2013 την ομιλία του Δρ Ραϋμόνδου Αλβανού με τίτλο «Η δεκαετία του 1940 και ο μετεμφυλιακός πόλεμος της μνήμης».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας και η πρόεδρος του ΦΙΛΟΣ κ. Ναυσικά Μουλά. Ο κ. Αλβανός, διδάσκων στο ΕΑΠ, αναφέρθηκε διεξοδικά σε γεγονότα της δεκαετίας του 1940 και ακολούθησε συζήτηση για τα ζητήματα της ιστορικής μνήμης.

Εξάλλου η συζήτηση περιστράφηκε και στο περιεχόμενο του σχετικού με την εκδήλωση βιβλίου «Ο ελληνικός εμφύλιος. Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες», του κ. Αλβανού.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ενώ τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων κ. Σωτήρης Κύρμπας.