Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων διοίκησης των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, στη βάση του νέου νόμου για την «επιλογή διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου».

Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 21 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Είναι δε προάγγελος της δεύτερης ενιαίας προκήρυξης για τη στελέχωση των διοικήσεων των νοσοκομείων της χώρας, η δημοσίευση της οποίας θα ακολουθήσει σύντομα.

Στην προκήρυξη για τις ΥΠΕ αναφέρονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής.

Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται η Πέμπτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. και καταληκτική η Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 2 μ.μ.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός νόμος 5062/2023 δημοσιεύθηκε στις 3 Νοεμβρίου, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των φορέων του Δημοσίου που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου, ένα μήνα νωρίτερα από τη θεσμικά προβλεπόμενη προθεσμία έκδοσης. Την προκήρυξη υπογράφουν ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μάριος Θεμιστοκλέους.

toprotoselido.gr