Ένα ουσιαστικό έργο ξεκινάει για την περιοχή Πύρρας, με τη σχετική υπογραφή δημόσιας σύμβασης που υπεγράφη στο δημαρχείο μεταξύ του δημάρχου Κώστα Μαράβα και του Ηλία Παπασπύρου για λογαριασμό της «Ηλίας Παπασπύρος του Θωμά».

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΣΚΕΣΙ ΠΥΡΡΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑ ΚΑΜΝΑΪΤΙΚΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»

Είναι έργο χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) 2014 – 2020 με προϋπολογισμό ποσού 232.139,80€ (χωρίς Φ.Π.Α.) και 287.853,35 € ( με Φ.Π.Α.)

Το έργο αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια εργασιών:

α) κατηγορία Χωματουργικά-Τεχνικά

β) κατηγορία Τεχνικά

γ) Φυτοκομικά

Προβλέπεται η κατασκευή δύο φραγμάτων ύψους τριών (3) μέτρων έκαστο, διαμορφωμένη κοίτη μήκους 194 μέτρων, συρματόπλεκτος τοίχος και ζαρζανέτ, αναδάσωση έκτασης 20 στρεμμάτων και περίφραξη μήκους 1.500 μέτρων.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 20 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Σκοπός της σημαντικής αυτής παρέμβασης είναι να σταματήσουν τα διαβρωτικά φαινόμενα στο συγκεκριμένο τμήμα, νότια του οικισμού και του κεντρικού δρόμου.

Η αίτηση στήριξης του έργου από το δήμο Πύλης είχε κατατεθεί στις 4/3/2020.

Με αφορμή την υπογραφή του έργου ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας δήλωσε:

"Για μας οι ανάγκες των πολιτών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Με βάση αυτή την πυξίδα, προχωράμε με αυτό το έργο στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής παρεμβαίνοντας με τα ανάλογα τεχνικά έργα, ώστε να μπει τέλος στο φαινόμενο διάβρωσης του εδάφους. Ακόμη θα υπάρξει αναδάσωση 20 στρεμμάτων για τη βελτίωση και εμπλουτισμό του δάσους. Παρά τις όποιες καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η πίστη και η επιμονή μας απέδωσε. Έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό δήμο κοντά στον πολίτη."