Με την επίσημη υπογραφή δωρεάν παραχώρησης δημοτικής έκτασης για ανέγερση μεγάρου για την Ελληνική Αστυνομία, ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση της σχετικής διαδικασίας.

Ο Δήμος Τρικκαίων με υπογραφή του Δημάρχου Νίκου Σακκά παραχωρεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (πρόταση δωρεάς, λέγεται τυπικά), έκταση 5 στρεμμάτων την περιοχή του Ριζαριού. Η έκταση βρίσκεται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων. Με αφορμή τη συγκεκριμένη ολοκλήρωση της διαδικασίας από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νίκο Σακκά, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημ. Μήτραινας, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023. Με τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων κ. Γιώργο Λιούρα, τον πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Γιάννη Αναγνώστου και τον πρόεδρο της δημοτικής εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη» ΑΕ κ. Γιώργο Ζιώγα (αστυνομικό στο επάγγελμα), ευχαρίστησαν τον Δήμο Τρικκαίων για τη δωρεά. Ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς επισήμανε τη σημασία της συγκεκριμένης κίνησης, καθώς επιλύεται ένα χρόνιο θέμα που αφορά στη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών σε σύγχρονο κτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων είχε ξεκινήσει όλη τη διαδικασία ήδη από το 2019, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει τη σχετική έκταση. Ακολούθησε η τακτοποίηση διαφόρων θεμάτων κτηματολογικού χαρακτήρα, η υπογραφή της δωρεάς και αναμένονται, η αποδοχή από το αρμόδιο Υπουργείο, η δημοσίευση ΦΕΚ από το Υπουργείο Οικονομικών και η ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου στα Τρίκαλα.

Από το γραφείο Τύπου