Ξεκινά η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στην περιοχή της Μεσοχώρας για την δημιουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου στην περιοχή, όπως ανέφερε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Λέσχη 97,6 ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΔΕΗ Δημήτρης Πίσπας. Η σχετική απόφαση τοιχοκολλήθηκε από δικαστικό επιμελητή, χωρίς να γίνεται αναφορά στα ποσά των αποζημιώσεων προς τους κατοίκους του χωριού-ιδιοκτήτες εκτάσεων που απαλλοτριώνονται. Όπως διευκρίνισε ο κ.Πίσπας, αυτό θα οριστεί στο Εφετείο, όπου θα γίνει και ο προσδιορισμός των δικαιούχων και θα είναι τελεσίδικη η απόφαση.

Την θέση του Δήμου Πύλης για την σημαντική εξέλιξη γύρω από το ΗΥΕ της Μεσοχώρας σχολίασε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ούτρας, αναφέροντας πως από την πλευρά του Δήμου δεν θα επιτραπεί καμία παρέμβαση πριν την καταβολή των αποζημιώσεων στους κατοίκους. 

Συγκεκριμένα, ο κ.Ούτρας είπε τα εξής: 

«Είναι μια διαδικασία την οποία περιμέναμε, αλλά νομίζαμε ότι θα παίρναμε και τον πίνακα τιμών που θα λέει τα ποσά που θα πάρει κάθε σπίτι. Θα θέλαμε να έχουμε μια εικόνα από το ύψος των αποζημιώσεων, αλλά η ΔΕΗ ακόμα δεν μας δίνει κάτι τέτοιο. Από μεριάς μας, αν δεν πάρουμε κάποια τέτοια πληροφόρηση, δεν θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κάποια παρέμβαση στην περιοχή μας, αν δεν πάρουν οι κάτοικοι τις αποζημιώσεις που πρέπει να πάρουν. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους δημότες μας.»

Για το συγκεκριμένο ζήτημα σε τοποθέτησή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επανέλαβε την δέσμευσή του προς τους κατοίκους του οικισμού για αποζημιώσεις που θα είναι διπλάσιες της αντικειμενικής αξίας και περίπου 30% πάνω από την εμπορική αξία. 

Τους επομένους μήνες θα υπάρξουν λοιπόν και τα χρήματα της αποζημίωσης αυτής, όπως τόνισε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως η απόφαση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το έργο και θα γίνει πράξη.

trikalaenimerosi.gr