Μια μικρή γιορτή στήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ του Δήμου Τρικκαίων. Η γιορτή ήταν μια προσπάθεια ενίσχυσης του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών.

Επρόκειτο για τη 2η Συνάντηση της δράσης «Απλώνω ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα στην καρδιά». Το «Απλώνω ευτυχία» είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση μικρών εθελοντών σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για κοινό σκοπό που τα παιδιά βοηθούν παιδιά. Ενώνουμε δυνάμεις για ένα καλύτερο κόσμο! με στόχο την παροχή στήριξης στο έργο του συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»

Μικροί και μεγάλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ, με τους μαρκαδόρους ζωγράφισαν τα λευκά φανελάκια τους, για:
– να ανάψει η «φλόγα» μέσα σε όσους συμμετείχαν,
– να μάθουν τα παιδιά ότι η Ευτυχία είναι κάτι που αξίζει να προσπαθείς
– να δουν έμπρακτα ότι όταν ενωθούν πολλοί άνθρωποι η ΦΛΟΓΑ θεριεύει και ότι καθένας και καθεμιά έχουν δύναμη.

Στη συνέχεια απλώθηκε η «μπουγάδα της ευτυχίας» στις όχθες του Ληθαίου ποταμού και με τον συμβολικό αυτόν τρόπο, έστειλαν το μήνυμα ότι η ευτυχία αναφύεται στα απλά και καθημερινά της ζωής, σε αυτά που βρίσκονται γύρω μας, κοντά μας και ότι «μπορούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο».

Επιπλέον τα παιδιά συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις, τα έσοδα από τις οποίες δόθηκαν στον σύλλογο «ΦΛΟΓΑ».

Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου γονιών παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Δήμητρα Νάτσινα να στηρίζει την προσπάθεια, τονίζοντας τη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Ευχαριστίες για την στήριξη της δράσης και στις εταιρίες LA FARM Α.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.

Από το γραφείο Τύπου