Χρειάστηκαν λιγότερες από 24ώρες  προκειμένου η Hellenic Train να «μαζέψει» την ανακοίνωσή της για την αδυναμία εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ στο δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Λάρισα η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Όλα ξεκίνησαν στις 19 Φεβρουαρίου όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια εικόνα με ανακοίνωση κολλημένη στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης, η οποία ανέφερε  ότι  «οι αμαξοστοιχίες προαστιακού από τις 19/2 και μέχρι την ανακοίνωση της αλλαγής τους, δεν δέχονται ποδήλατα και καροτσάκια ΑμεΑ».

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν γνωστοποιήθηκε ότι η εν λόγω ανακοίνωση δεν είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Hellenic Train ούτε σε κάποιο λογαριασμό της στα κοινωνικά της δίκτυα, επομένως οι ενδιαφερόμενοι για  να ενημερωθούν σχετικώς θα έπρεπε να μεταβούν στους χώρους του Προαστιακού.

Οι καταγγελίες έφτασαν γρήγορα και στο υπουργείο Υποδομών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Hellenic Train, το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου, με (ηλεκτρονική αυτή τη φορά) ενημέρωση να αναφέρει ότι από τις 21 Φεβρουαρίου οι συρμοί του Προαστιακού Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα εξυπηρετούν όλους τους επιβάτες ...

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr