Το περασμένο Σάββατο 2 Μαϊου, οι Ρουμάνοι φιλοξενούμενοι του 1ου ΕΠΑ.Λ  Φαρκαδόνας επισκέφτηκαν τα Ιωάννινα. Το πρωί έγινε η αναχώρηση από τη Φαρκαδόνα και πριν το μεσημέρι διασχίζοντας την Πίνδο έφτασαν στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων.

Καταρχήν, έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, κάτι που εντυπωσίασε τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς της Ρουμανίας. Λίγο αργότερα, οι εκπαιδευτικοί της Φαρκαδόνας που τους συνόδευαν και σε αυτό το ταξίδι τους κ. Γαλάνης Αχιλλέας και Παπαστεργίου Στέργιος οδήγησαν τους Ρουμάνους στο μικρό νησάκι των Ιωαννίνων. Η διαδρομή ήταν φανταστική με το μικρό καραβάκι να διασχίζει τη λίμνη.  Εκεί, γνώρισαν το σπίτι, όπου ζούσε ο Αλή Πασάς και τον τόπο όπου δολοφονήθηκε ψυχρά από τους συμπατριώτες του.

Στη συνέχεια, ακολούθησε γεύμα σε ταβέρνα του νησιού, όπου οι Ρουμάνοι μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν τη χαρά να απολαύσουν νόστιμα τοπικά εδέσματα αλλά και να δοκιμάσουν τα γνωστά της περιοχής βατραχοπόδαρα, τα  οποία είναι γεγονός ότι τους άρεσαν πολύ.

Τέλος , το απόγευμα πριν από την επιστροφή ακολούθησε μια μικρή βόλτα και ένας καφές στην παραλίμνια περιοχή.

Γεύμα παρέθεσε ο δήμος Φαρκαδόνας

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας ο Δήμος Φαρκαδόνας παραχώρησε γεύμα σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής Φαρκαδόνας, στην ρουμανική αντιπροσωπεία μαθητών και των εκπαιδευτικών τους καθώς επίσης και της Ελληνικής ομάδας που συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα, μέσα σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα όπου κυριάρχησε το κέφι, ο χορός και το τραγούδι με παραδοσιακές φιγούρες και των δύο εμπλεκόμενων χωρών.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί απόλαυσαν Ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις σε γνωστό εστιατόριο της Φαρκαδόνας, συζητώντας με  τους ανθρώπους του δήμου για τις εντυπώσεις από την φιλοξενία και την μέχρι τώρα παραμονή τους στην Φαρκαδόνα.

Παρόντες στην εκδήλωση ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης καθώς και αυτοδιοικητικοί της Φαρκαδόνας που άκουσαν όσα είχαν να πουν οι μαθητές για την επίσκεψη τους στον δήμο της Φαρκαδόνας αλλά και από την πόλη των Τρικάλων.