Άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις βγαίνουν από τη Μεγάλη Δευτέρα τα γκρέϊντερ και τα jcb στους αγροτικούς δρόμους των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στόχος του δημάρχου Φαρκαδόνας Θανάση Μεριβάκη και της αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η επούλωση όλων των πληγών που άφησε στο αγροτικό οδικό δίκτυο ο περσινός χειμώνας για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Oπως αναφέρει η ιστοσελίδα krinitrikalon.gr στην αποκατάσταση των ζημιών θα συμβάλουν οι τέσσερις νεοπροσληφθέντες  εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν στο Δήμο με δίμηνες συμβάσεις εργασίας. Τα διαδικαστικά των προσλήψεων ολοκληρώθηκαν πρόσφατα κι από την ερχόμενη Δευτέρα χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος μηχανήματα και εργαζόμενοι αναλαμβάνουν έργο.

«Μέσα στους στόχους που θέσαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας, πρωταρχικός ήταν η στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου. Η πλειονότητα των συνδημοτών μας ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και οφείλουμε αφενός να τους στηρίζουμε, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες τους, αφετέρου να τους εξυπηρετούμε» δήλωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης.

Εκτιμώντας την κατάσταση οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Φαρκαδόνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σοβαρότερα προβλήματα παρατηρούνται σε παραποτάμιες περιοχές μετά και τις επαναλαμβανόμενες πλημμύρες του Πηνειού.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία θα ακολουθήσουν επεμβάσεις καθαρισμού στα αρδευτικά κανάλια μετά και τα αιτήματα που έχουν καταθέσει πρόεδροι χωριών.