Στις κάλπες επιστρέφουν αύριο οι 6.282 τρικαλινοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Στο β’ γύρο της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης θα αναδειχθεί ο καινούργιος αρχηγός του κόμματος ανάμεσα στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι τρικαλινοί νεοδημοκράτες θα ψηφίσουν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στα ίδια 15 εκλογικά τμήματα και σε 21 κάλπες. Να θυμίσουμε ότι στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης είχαν βρεθεί 6.129 έγκυρα ψηφοδέλτια και οι τέσσερις υποψήφιοι είχαν συγκεντρώσει: Ευάγγελος Μεϊμαράκης 2.709, Απόστολος Τζιτζικώστας 1.911, Κυριάκος Μητσοτάκης 1.302, Άδωνις Γεωργιάδης 318. Η ψηφοφορία ξεκινά στις 7 το πρωί και οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα.  Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.
Μετά τις 21:00 τα πρώτα αποτελέσματα
Το γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις καθώς οι ψηφοφόροι θα ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά κέντρα, χωρίς να συμπληρώνουν την φόρμα εγγραφής νέου μέλους και δεν θα αναμένουν στην ουρά για την διασταύρωση των στοιχείων τους, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι έτοιμοι από τον πρώτο γύρο, κάνουν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να αισιοδοξούν ότι το αργότερο μέχρι τις 10 το βράδυ θα υπάρχει καθαρή εικόνα για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.
Οι επικεφαλής των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά κέντρα, μόλις θα έχουν το αποτέλεσμα της κάλπης θα επικοινωνούν με την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκλογική διαδικασία ή θα στέλνουν mail, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα όσα τραγελαφικά έγιναν στον πρώτο γύρο.