Κινητοποίηση ετοιμάζουν για την ερχόμενη Τρίτη, στις 11.30 το πρωί , οι φιλόζωοι της πόλης στα Δικαστήρια στα Τρίκαλα καθώς δικάζεται η υπόθεση θανάτωσης σκύλου στα Μεγάλα Καλύβια. Την κινητοποίηση οργανώνει το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων «ARTEMIS» και τα μέλη του καλούν όλους τους φιλόζωους της πόλης σε κινητοποίηση στα Δικαστήρια.
«Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του πανελλαδικού ηλεκτρονικού διαβήματος περί αναθεώρησης του Άρθρου 24 του συντάγματος με θέμα τα ζώα δεν είναι αντικείμενα και ύστερα από την συνεχή πίεση από το φιλοζωικό κίνημα αλλά ακόμη και του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια, για αυστηροποίηση των ποινών σε σχέση με την κακοποίηση ζώων, συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες αποτρόπαιων εγκλημάτων που για κανένα λόγω δεν τιμάνε το είδος μας!
Καταγγέλλουμε και καλούμε και τις τοπικές Δημοτικές Αρχές, Εκπαιδευτικούς Φορείς & ΜΜΕ να καταδικάσουν με την σειρά τους κάθε βάναυση συμπεριφορά απέναντι στα υπόλοιπα μη-ανθρώπινα συναισθανόμενα όντα. Επιθυμούμε την δίωξη των ατόμων που προβαίνουν σε τέτοιες ποινικά κολάσιμες πράξεις όπως ορίζεται και από το Ν.4039/2012 & τις ρυθμιστικές διατάξεις του Ν.4235/2014»
αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.