Ανέβηκαν οι τόνοι στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων όπου κυριάρχησε το θέμα των βιβλίων που έμειναν επί τρεις ημέρες πεταγμένα στο γκαράζ του δημαρχείου.

Το βάρος του θέματος για την αντιπολίτευση σήκωσε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρώην αντιδήμαρχος Βάσω Κάκλα κάνοντας λόγο για βιβλία μεγάλης αξίας που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του τόπου και του πολιτισμού τα οποία χωρίς έλεγχο και αξιολόγηση βρέθηκαν πεταμένα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του λέγοντας ότι όλα αυτά τα βιβλία εδώ και μια δεκαετία ήταν στο λεβητοστάσιο (δίπλα από τον καυστήρα με κίνδυνο να ξεσπάσει πυρκαγιά) και οδηγήθηκαν εκεί με πρωτόκολλα καταστροφής από τη βιβλιοθήκη.

Για να καταδείξει μάλιστα ότι τα βιβλία (φωτογραφία από trikaladay.gr) ήταν κατεστραμμένα έφερε μια… σακούλα για να τα δώσει στην κ. Κάκλα!

Τέλος από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Λάππας τόνισε ότι και επί των ημερών του απασχόλησε το θέμα των βιβλίων έχοντας ορίσει μια επιτροπή για να γίνει έλεγχος και καταλόγισε στη δημοτική αρχή βιασύνη.