Στην τελική ευθεία για τη νέα δράση που αφορά στην πυροπροστασία του άλσους του Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα, εισήλθε η προετοιμασία και η διοργάνωση της δράσης.

Σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων - που ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθηθεί η δράση - στις υπηρεσίες του Δήμου (τμήμα Πρασίνου και Κηποτεχνίας) και σε κρατικές υπηρεσίες (Δασαρχείο, Π.Υ Τρικάλων, ΠΕ Τρικάλων).
Με παρόντες, τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και περιβάλλοντος κ. Γ. ΞΚωτούλα, τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού κ. Χρυσόστομο Κυρίτση και τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα εθελοντισμού κ. Μιχάλη Λάππα, έγινε μια εμπεριστατωμένη και ουσιαστική συζήτηση για τα όσα θα συμβούν την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου, από τις 9 το πρωί.

Εξετάστηκαν ζητήματα για την ουσιαστική παρέμβαση στο διαμάντι της πόλης, προκειμένου να επιλυθούν όλα τα θέματα και να υπάρξει ουσιαστική συνεισφορά στην αντιπυρική περίοδο. Ο Δήμος Τρικκαίων θα μετάσχει με προσωπικό, αλλά κυρίως, η δράση απευθύνεται στους τρικαλινούς. Σε όλους, όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, με βάση το πνεύμα του εθελοντισμού, στην προστασία του άλσους.
Εξάλλου, η δράση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι η υπόσχεση που δόθηκε για προγραμματισμένο καθαρισμό δασών και αλσυλλίων του Δήμου, μετά την πρώτη ενέργεια, στο πλατανόδασος Διαλεχτού, τίθεται σε εφαρμογή. Οι εθελοντικές ομάδες και φορείς του Δήμου ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και απομένει η παρουσία και ενεργή δράση των τρικαλινών, οι οποίοι θαυμάζουν το κόσμημα της πόλης και κάνουν υπόθεσή τους πλέον τη συμβολή στην προστασία του.