Με μεγάλη επιτυχία και έμφαση στην ουσία της βιώσιμης κινητικότητας, πραγματοποιήθηκαν οι πολυήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015. Με σύνθημα «επιλέγω –αλλάζω -συνδυάζω» (choose –change -combine), στόχος ήταν να φανεί ξεκάθαρα η σχέση της ολοκληρωμένης συνδυαστικής μετακίνησης σε μια πόλη. Όπως αναφέρεται από το γραφείο Τύπου ο Δήμος Τρικκαίων κινήθηκε σε δύο επίπεδα. Το ένα, οι καθημερινές εκδηλώσεις με στόχο την ενίσχυση της παιδευτικής διάθεσης και συνειδητότητας των πολιτών για θέματα καθημερινής κυκλοφορίας στην πόλη. Το δεύτερο, η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδική Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, η πόλη των Τρικάλων μετατράπηκε σε ένα ευρύ πεδίο δράσεων για την κινητικότητα:
- ποδηλατοβόλτα
- μπάσκετ με αμαξίδιο
- ζωγραφική από μαθητές Δημοτικών Σχολείων
- τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάτων σε διαβάσεις
- βαφή θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ
- ενημερωτική δράση από ποδηλατικό σύλλογο
- κλήρωση ποδηλάτων
- συμμετοχή μαθητών σε έρευνα για την κινητικότητα στην πόλη
- ενημερωτική συνάντηση με μαθητές για τα θέματα κινητικότητας
- παρουσίαση εργασιών μαθητών
- καθημερινή θεωρητική και πρακτική παρουσίαση ζητημάτων οδική ασφάλειας για μαθητές Λυκείων
- ημερίδα με τη συμμετοχή του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς»
- ξενάγηση της γενικής γραμματέως του ΥΠΑΠΕΝ στις δράσεις του ΙΟΑΣ και στο Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό
- παράλληλη λειτουργία της έκθεσης για την Αυτοκίνηση στην Αρχαία Ελλάδα.
Για όλες αυτές τις δράσεις, ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί όλους/ες τους τρικαλινούς/τες πολίτες, που μετείχαν, που τις αγκάλιασαν και που είχαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν καθημερινά ζητήματα της κίνησης στην πόλη. Ευχαριστεί, επίσης, τις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν άψογα: Ελληνική Αστυνομία, τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, Δημοτική Αστυνομία, Αστικό ΚΤΕΛ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ποδηλατικό σύλλογο «ΚΡΟΝΟΣ», .
Ακόμη, ευχαριστεί τους χορηγούς των εκδηλώσεων: ΤΥΡΑΣ ΑΕ, Κλιάφας ΑΕ ΒΗΤΑΣ ΑΕ για την προσφορά και την κοινωνική τους συμμετοχή στις εκδηλώσεις.