Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στο στρατόπεδο «Καβράκου», η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικήσεως της Σχολής, από τον παραδίδοντα Διοικητή Ταξίαρχο κ. Ευάγγελο Τραγαζίκη, στον παραλαμβάνοντα τη διοίκηση Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Λιάκο.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διαταγή ο απερχόμενος διοικητής κ. Ευ. Τραγαζίκης «κύριος στόχος και προτεραιότητα κατά τη Διοίκησή μου αποτέλεσε η ψυχική, πνευματική, σωματική και γνωστική προετοιμασία των Σπουδαστών, ώστε να αποδοθούν στο Στρατό ως ιδανικοί στρατιώτες και ικανοί μικροί ηγήτορες, που να δύνανται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός πολυεπίπεδου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, όπου ο Στρατός μας καλείται να λειτουργήσει. Παράλληλα, μέσα στους στόχους και τις επιδιώξεις μου αποτέλεσε και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού αλλά και ο εξωραϊσμός και βελτίωση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας των χώρων της Σχολής».

Τέλος απευθυνόμενος στους σπουδαστές του προέτρεψε να ακολουθήσουν «το δρόμο που επιλέξατε, το δρόμο της τιμής και του καθήκοντος, μην συμβιβασθείτε με τη μετριότητα, τον εφησυχασμό, την υποτονικότητα. Μην ξεχνάτε ότι έχετε ταχθεί να ‘’φυλάτε Θερμοπύλες’’, μην επιτρέψετε ουδεμία έκπτωση στην απόδοση και τη μαχητική ικανότητα τόσο τη δική σας όσο και αυτών που θα διοικείτε».

Από την πλευρά του ο νέος διοικητής κ. Γ.Λιάκος ανέφερε ότι «θεωρώ τύχη αγαθή το γεγονός ότι παραλαμβάνω σήμερα τη Διοίκηση από ένα καταξιωμένο συνάδελφο και πάρα πολύ καλό μου φίλο του Ταξίαρχο Ευάγγελο Τραγαζίκη.   

Με φάρο την αποστολή μας θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στο στράτευμα Μόνιμους Υπαξιωματικούς, ηγέτες μικρών κλιμακίων επαγγελματικά ικανούς, με άριστη στρατιωτική εκπαίδευση και αγωγή, καθώς και με πολύπλευρη ακαδημαϊκή παιδεία».

Κλείνοντας ανέφερε ότι «θα έχετε όλοι την αμέριστη και απόλυτη εμπιστοσύνη μου και θα βρίσκομαι συνέχεια μαζί σας, συμπαραστάτης σε όλες τις στιγμές, εύκολες και δύσκολες και θα αποτελώ πάντοτε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Προσβλέπω επίσης στη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και γι’ αυτό δηλώνω ότι θα συνεργαστώ με όλες τις αρμόδιες αρχές και φορείς, για την επίλυση τυχόν θεμάτων που θα προκύψουν, με θετική σκέψη και με γνώμονα τις απλές και πρακτικές λύσεις προς το κοινό συμφέρον».

Στην τελετή παρέστησαν οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές των Τρικάλων.