Ως απόλυτη προτεραιότητα χαρακτήρισε την εθνική συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων ο Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, ο Τρικαλινός πρώην Υπουργός κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει την "πολεμική ρητορική" και να ανοίξει ο δρόμος για την εθνική συνεννόηση. Ακόμα, τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, ενώ προσέθεσε πως οι εκλογές αυτή την περίοδο συνεπάγονται χάος. Τέλος, δεν θέλησε να μιλήσει για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, εξηγώντας πως "δεν είναι η ώρα", ενώ υπερασπίστηκε τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι "ο ιστορικός θα γράψει θετικά τη συνεισφορά του στη χώρα".

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Σκρέκας στον Real FM:

"Αν είχε έρθει πέντε μήνες πριν, θα είχαμε γλιτώσει το κλείσιμο των τραπεζών. Η οικονομία είναι στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης. Ο τουρισμός είναι στα όριά του. Ωστόσο, μπορούμε να βάλουμε στο στόχο μας να αφήσουμε τις κομματικές γραμμές και να δούμε τι θα κάνουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες όλοι μαζί. Αυτό περιμένει από εμάς όλη η χώρα.

Πρέπει και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν τη ρητορική που δημιουργεί εχθρούς. Είμαι πολύ προβληματισμένος για το πού θα καταλήξει η χώρα μας, αν συνεχίσει αυτή τη ρητορική η κυβέρνηση.

Έχει ανοίξει ο δρόμος για μία εθνική συνεννόηση, αλλά υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, κάτι που ελπίζω να μην γίνει εθνικό πρόβλημα.

Δεν μπορούμε να πάμε τώρα σε εκλογές. Θα ήταν εν μέσω χάους. Αυτή τη στιγμή προέχει η ψυχραιμία και η υπευθυνότητα. Ακόμα και τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν καλοπροαίρετα. Πρέπει τώρα να βάλουμε μπροστά το εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη. 

Δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για τις τράπεζες όσο δεν υπογράφεται η συμφωνία. 

Δεν είναι τώρα η ώρα για τα εσωτερικά της ΝΔ. Ο Μεϊμαράκης είναι έμπειρος και έχει γνώση, όλοι τον βοηθάμε, άρα είναι μία πολύ καλή επιλογή. Για τον Σαμαρά πιστεύω ότι ο ιστορικός θα γράψει θετικά τη συνεισφορά του στη χώρα".