Μεγάλες αλλαγές σημειώνονται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες πυροδότησε το νέο μνημόνιο και η προκήρυξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου. 

Στα Τρίκαλα, όπως και σε όλη τη χώρα αντιστοίχως, έχουν σημειωθεί ήδη παραιτήσεις στελεχών, καθώς διαφώνησαν με τη μνημονιακή στροφή της Κουμουνδούρου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται ακόμα περισσότερες αποχωρήσεις, όσο οι ζυμώσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων βρίσκονται στο ζενίθ.

Ήδη ο Σωκράτης Ραπτοτάσιος και ο Βασίλης Γεροδημόπουλος αποτελούν παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, ενώ αναμένεται να παραιτηθούν και οι Δημήτρης Παπαθανασίου και Δημήτρης Καπέλλας

Από την άλλη, δεν αναμένεται πρόβλημα με τους τρεις τοπικούς βουλευτές, ούτε με την Παναγιώτα Δριτσέλη που στο παρελθόν είχε εκφράσει τον προβληματισμό της για το μνημόνιο, οι οποίοι θα μπουν στη λίστα με τη σειρά που εξελέγησαν τον Ιανουάριο: πρώτα ο Σάκης Παπαδόπουλος, μετά η Παναγιώτα Δριτσέλη και τρίτος ο Χρήστος Σιμορέλης.

Οι περισσότεροι παραιτηθέντες εκτιμάται πως θα προσχωρήσουν στο νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, "Λαϊκή Ενότητα".