Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων είναι στην ευχάριστο θέση να ανακοινώσει την έλευση στην πόλη μας για την διενέργεια ενός σεμιναρίου υψηλού επιπέδου εγχόρδων του εξάρχοντος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών βιολιστή  κ. Δημήτρη Σέμση.
Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Σέμσης την δεύτερη ημέρα της παραμονής του στην πόλη μας, θα δώσει ένα μοναδικής πρωτοτυπίας ρεσιτάλ που στο πρώτο του μέρος θα παρουσιαστεί ο τρόπος που κτίζεται ένα μουσικό έργο. Ουσιαστικά είναι ένα μάθημα μουσικής μορφολογίας (κυρίως αφορά την φόρμα "σονάτα") που όμως μιλάει και για τρόπους έκφρασης της μουσικής μέσα από τονικότητα, ρυθμό, ηχόχρωμα, ένταση και άλλα. Και βέβαια διευκολύνει τους ακροατές, μικρούς και  μεγάλους να κατανοήσουν καλύτερα τα μουσικά έργα που ακούν. Φυσικά όλα αυτά δεν  γίνονται υπό μορφή  διάλεξης αλλά παρουσιάζονται παράλληλα με την ζωντανή εκτέλεση.
Το  δεύτερο μέρος  περιλαμβάνει ένα κανονικό ρεσιτάλ διάρκειας 30-35 λεπτών με έργα του ρεπερτορίου του κου Σέμση. Στο ρεσιτάλ αυτό θα παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση η σονάτα για βιολί και πιάνο του Niels Gade, (*) ενός ιδιαίτερα ωραίου ρομαντικού έργου που για κάποιο παράξενο λόγο είναι άπαιχτο ακόμη στην Ελλάδα. Τον κ. Σέμση θα συνοδέψει στο πιάνο η κα Δήμητρα Ματζουράτου.
Η Εκδήλωση αυτή εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σταθμό στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας σε συνδυασμό με το σεμινάριο εγχόρδων που θα διεξαχθεί το Σάββατο.
Η είσοδος στο Πνευματικό Κέντρο θα γίνει με προσκλήσεις που θα διανεμηθούν κατά προτεραιότητα στα μέλη του ΣΦΜΤ και της ΣΟΝ , στα ωδεία – μουσικές σχολές και το Μουσικό Σχολείο και στην συνέχεια στο ευρύτερο κοινό, μαζί με το πρόγραμμα  που θα είναι διαθέσιμο από την Κυριακή 17 Ιαν 2015.
Οι προσκλήσεις θα είναι διαθέσιμες και στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης που έχει καθορισθεί για τις 11.30 της Κυριακής 31 Ιαν 2015.
Σχετικά με το σεμινάριο
Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη της ΣΟΝ που θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο κατόπιν επιλογής από τον Δντή – Μαέστρο της ΣΟΝ Λεπτομερές πρόγραμμα, ο τόπος και οι διαδικασίες θα οριστικοποιηθούν  με νεότερο και θα ανακοινωθούν κατά την  διάρκεια της πρόβας των  Κυριακών που απομένουν μέχρι την εκτέλεση του σεμιναρίου.
Ο κ.ΣΕΜΣΗΣ υπάρχει πιθανότητα να παραστεί στην πρόβα της ΣΟΝ την Κυριακή 31 Ιαν 2016
Δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο μπορούν να υποβάλλονται κατόπιν επικοινωνίας με τον Δντή – Μαέστρο την ΣΟΝ στο face book ή με την συμπλήρωση απλής αίτησης που θα είναι διαθέσιμη στην Δωροθέα Σχολή κατά την διάρκεια της πρόβας της ΣΟΝ  τις Κυριακές 10, 17, 24 Ιαν 2016.
(*) https://en.wikipedia.org/wiki/Niels_Gade