Η θεατρική παράσταση "ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ, ο μύθος" που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, λόγω καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε ανακοινωθεί, σε νέα ημερομηνία. Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, στις 9.30μ.μ.(Πνευματικό Κέντρο), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΤρίκαλART», που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων με τη συνεργασία του Μουσείου Τσιτσάνη. Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα: «Κόντρα στις αντιξοότητες των ημερών οι συντελεστές της παράστασης επιμένουν να προσφέρουν πολιτισμό, τραγούδι και χορό. Σας περιμένουμε όλους». Η είσοδος είναι, βεβαίως, δωρεάν.

Η παράσταση

Η συμπολίτισσα Σια Φαράκη γράφει το σενάριο, σκηνοθετεί και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό μια ερωτική ιστορία βασισμένη στον μύθο του "Σακαφλια" σε θεατρική και κινηματογραφική προσαρμογή , με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

«Ο μύθος του Σακαφλιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη των Τρικάλων. Μέσα από τους στίχους και τη μουσική του δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, ο Σακαφλιάς απέκτησε μια οντότητα μυθική, ρομαντική. Μια ερωτική ιστορία. Δυο νέοι άνθρωποι που παλεύουν να στηρίξουν την αγάπη τους, κόντρα στο κατεστημένο της εποχής. Άλλωστε, έτσι δεν είναι πάντα ο έρωτας; Ανατρεπτικός, έξω από κάθε νόρμα και συνάμα ζεστός και τρυφερός. Η παράσταση «Σακαφλιάς ο μύθος» στηρίχθηκε πάνω στην ιδέα ενός ραντεβού. Ραντεβού των τεχνών που ερωτοτροπούν πάνω στη σκηνή. Βλέπουμε το θέατρο, τη μουσική, το τραγούδι, το χορό και τον κινηματογράφο να συναντιούνται, να συνομιλούν και να απομακρύνονται ήσυχα για να επιστρέψουν ξανά και ξανά και να υφάνουν τον μύθο».

Σία Φαράκη