Σε εξέλιξη βρίσκονται πάνω από 100 μεγάλα έργα σε όλες της περιφέρειες της χώρας, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα που δημιουργεί προσκόμματα στην ολοκλήρωσή τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ypodomes.gr στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής και Δυτικής Ελλάδας εκτελούνται αυτή τη στιγμή τα περισσότερα μεγάλα έργα, ενώ ακολουθούν οι περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εξέλιξη βρίσκονται 23 έργα. Δεύτερη έρχεται η Περιφέρεια Αττικής με 22 έργα ενώ στην Τρίτη θέση ακολουθεί  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 16 έργα συνεχίζοντας να εκπλήσσει με την δυναμική της.

Στη συνέχεια, στην 4η και 5η θέση έχουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 8 μεγάλα έργα σε κατασκευή έκαστη.

Από αυτά, σύμφωνα με τον κατάλογο, δύο αφορούν και το νομό μας. Το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα του Ε65 και η βελτίωση της εθνικής οδού Τρίκαλα-Πύλη (τμήμα Καραβόπορος-Λυγαριά).

Αναλυτικά:

-Σιδηροδρομικό έργο: Α` φάση ηλεκτροκίνησης τμήματος Λάρισα-Βόλος (8,8εκ.ευρώ)

-Κεντρική Οδός Ε65, τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα, από κοινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

-Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Σκάρφεια Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας, από κοινού με τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας

-Περιφερειακός Βόλου, τμήματα ΑΚ Λαρίσης-Γορίτσα (17,6εκ.ευρώ)

-Βελτίωση Εθνικής Οδού Τρίκαλα-Πύλη τμήμα Καραβοπόρος-Λυγαριά (20,7εκ.ευρώ)

-Ύδρευση Ανατολικής Καρδίτσας (29,1εκ.ευρώ)

-Αεροδρόμιο Σκιάθου, επέκταση διαδρόμου (18,5εκ.ευρώ)

-Σιδηροδρομικό έργο Ανάταξης της Σηματοδότησης Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας (52εκ.ευρώ) από κοινού με Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Μακεδονίας