Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Φίλες και φίλοι,

Απευθύνομαι και πάλι σε εσάς, ζητώντας σας χωρίς προκαταλήψεις, διαχωριστικές γραμμές από το παρελθόν και παρωπίδες, να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως, αυτές οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι πλέον κρίσιμες στην πρόσφατη Ιστορία της πατρίδας μας. Και αυτό δεν το λέω γιατί έτσι ακούγεται, αλλά, γιατί σε αυτές διακυβεύεται η ολοκλήρωση της προσπάθειας εξόδου από τη σοβαρή κρίση που έπληξε τον τόπο μας, η σταθερότητα και η δικαίωση των θυσιών που υποβλήθηκε ο λαός μας και η αναπτυξιακή προοπτική που έχει ήδη αρχίσει να ξεπροβάλει στον ορίζοντα. Από την απέναντι πλευρά ακούμε μια αόριστη, αφηρημένη, αβέβαιη, χωρίς ειρμό και συνοχή πολιτική, που εκμεταλλεύεται  την ελπίδα, επιδιώκοντας πρακτικά την επιστροφή στις συνθήκες που γέννησαν, έθρεψαν και γιγάντωσαν την κρίση στην Ελλάδα. Πετύχαμε να μηδενίσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα και να δημιουργήσουμε σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Αποδείξαμε στους ευρωπαίους ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα και προχωρά μπροστά. Σταδιακά γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. 

Υπάρχει ακόμη δύσκολος δρόμος μπροστά μας και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί. Ωστόσο σήμερα διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα αυτής της δύσκολης και ανηφορικής πορείας. Είμαι σίγουρος ότι στις εκλογές δεν θα αφήσουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας να επικρατήσουν. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα. Για τα συμφέροντα των πολιτών.

Σε αυτές τις πραγματικά κρίσιμες εκλογές, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Και η τελευταία γνώμη και η τελευταία ψήφος μετράει. Είναι καθοριστική για την αληθινή ελπίδα.

Αυτές οι εκλογές, αφορούν, όχι μόνο τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αφορούν το μέλλον του τόπου. Το αν δηλαδή η Ελλάδα θα έχει μέλλον μέσα στην Ευρώπη ή θα απομονωθεί από φίλους και συμμάχους. Από αυτές ακριβώς εξαρτάται αν η Ελλάδα θα σταθεί όρθια, θα αναπτυχθεί ή θα ξαναβυθιστεί στα μνημόνια, στα ελλείμματα και στην ύφεση.

Η πατρίδα μας και ο τόπος μας  μπορούν να τα καταφέρουν, ακολουθώντας το δρόμο της Ευρώπης, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης, στις οποίες από την ίδρυσή της παραμένει προσηλωμένη η Νέα Δημοκρατία και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Γιατί ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

                                                        Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων

                                                                Νέα Δημοκρατία