Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το κύμα του ισχυρού καύσωνα που πλήττει την Ελλάδα και κυρίως τις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, δυστυχώς, επαληθεύονται με τον υδράργυρο αυτήν την στιγμή να έχει "χτυπήσει" κόκκινο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr από τους μετεωρολογικούς σταθμούς σε πόλεις της Ελλάδας, μόλις στις 2μ.μ. του μεσημεριού της Παρασκευής η θερμοκρασία στην πόλη των Τρικάλων έχει φτάσει στους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Καλαμπάκα στους 43. 

Όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα η μέγιστη μέχρι στιγμής θερμοκρασία των 40,8 βαθμών Κελσίου στην πόλη των Τρικάλων σημειώθηκε στις 13:45μ.μ., με την αίσθηση της να αγγίζει τους 44 βαθμούς Κελσίου. 

Το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες της ημέρας, αφού είθισται να φτάνει στο υψηλότερο σημείο της τις απογευματινές ώρες. 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για σήμερα Παρασκευή 30/07 στη χώρα μας, οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς, ενώ οι απολύτως μέγιστες θα φτάσουν στα ηπειρωτικά στους 42-44 βαθμούς. 

Παρόμοιες θερμοκρασιακές συνθήκες επικρατούν αυτήν την ώρα σε ολόκληρη την Θεσσαλία, η οποία αναμένεται σήμερα να "ψηθεί". 

Στον νομό Τρικάλων καμία περιοχή δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση, αφού και στην Φαρκαδόνα προβλέπεται μέγιστη τιμή 43 βαθμών Κελσίου. 

trikalaenimerosi.gr