Όταν εδώ και χρόνια στηλιτεύαμε την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής είμασταν "ακραίοι". Όταν εδώ και χρόνια μιλούσαμε για τους κινδύνους της παράνομης μετανάστευσης είμασταν απλά, "ξενόφοβοι και ρατσιστές".
Να όμως, που το πρόβλημα τώρα αρχίζει να χτυπά και την δική μας πόρτα. Και σχετικά με τους εγκλωβισμένους(;) "πρόσφυγες και μετανάστες" στο Μουργκάνι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: Για πόσο καιρό αυτοί οι άνθρωποι θα παραμείνουν στην περιοχή μας; Θα αυξηθεί ο αριθμός τους; Που θα μείνουν; Ποιος θα αναλάβει την τυχόν φιλοξενία τους; Με τι υποδομές; Ποιος θα καλύψει το κόστος; Προγραμματίζεται (η έχει προγραμματιστεί), δημιουργία χώρου για "πρόσφυγες και μετανάστες" και στο νομό μας; Γνωρίζουν κάτι παραπάνω οι αυτοδιοικητικές αρχές και δεν μας το έχουν πει; Και το κυριότερο: Έχουν ερωτηθεί οι τοπικές κοινωνίες εάν θέλουν την δημιουργία τέτοιων κέντρων στις περιοχές τους;
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προτείνει την ΑΜΕΣΗ διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, για να αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες, αν επιθυμούν όλα αυτά που τους "σερβίρουν" σιγά-σιγά. Ένα δημοψήφισμα που το αποτέλεσμά του να γίνει σεβαστό από όλους,αλλά και να αποδείξουν και οι αυτοδιοικητικές αρχές την δημοκρατική τους ευαισθησία, που τόσο συχνά επικαλούνται.
Η ιδεολογική επιληψία της αριστεράς(όλων των τάσεων και "αποχρώσεων"), σε αγαστή συνεργασία με την νεοφιλελεύθερη ΝΔ, έχουν καταντήσει την χώρα μας κλοτσοσκούφι της Ευρώπης,και όχι μόνο.
Οι κίνδυνοι κάθε ώρα που περνά γίνονται μεγαλύτεροι. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τέλος, προτείνει την εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, που θα περιλαμβάνει  κλείσιμο των συνόρων μας, και απέλαση όλων των παρανόμων μεταναστών.
Υ.Γ Χαιρόμαστε που οι αυτοδιοικητικές αρχές κινητοποιούνται για την επίλυση των προβλημάτων των "εγκλωβισμένων" στο Μουργκάνι. Θα ήταν όμως καλύτερα τα πράγματα, αν την ίδια "ευαισθησία", και εγρήγορση, την έδειχναν και για τους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας, που μέχρι και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έχουν "επιτεθεί".
Τ.Ο Τρικάλων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ