Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο παιδοχειρουργός, πρώην βουλευτής Τρικάλων με το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Χάιδος.

Ο πολύ γνωστός ιατρός, που έχει αποχωρήσει πλέον από την ενεργό πολιτική δράση, μίλησε για το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, και τις εσωτερικές διεργασίες που πρόκειται να γίνουν για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του, αποκαλύπτοντας ποιον θα ψηφίσει στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές. 

Στην συζήτηση μίλησε, επιπλέον, και για την στάση κομματικών στελεχών που αλλάζουν τις απόψεις τους, μεταπηδώντας με ευκολία σε άλλους πολιτικούς χώρους, αναφερόμενος και στην περίπτωση του ανεψιού του, Γιάννη Χάϊδου, περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη του Νίκου Τσιλιμίγκα, αλλά εν δυνάμει υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα. 

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Χάϊδος είπε τα εξής: 

«Είμαι ενεργός ως πολίτης, παρότι δεν έχω θεσμικό ρόλο παρακολουθώ τα κοινά και το ΠΑΣΟΚ. Είμαι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ, στις προηγούμενες εκλογές πχ ήμουν στα Τρίκαλα και βοήθησα τον κουμπάρο μου τον Κων/νο Παπαευθυμίου. Ούτε πιθανότητα να επανέλθω στα πολιτικά δρώμενα υπάρχει, έφυγα οριστικά παρόλο που πάντα εκλεγόμουνα πρώτος βουλευτής. Είμαι πλέον αφοσιωμένος στην ιατρική, βοηθάω όσο μπορώ και όπου μπορώ. Θεσμικό ρόλο δεν έχω, άρα τι να έκανα πλέον στα Τρίκαλα, να…παιδεύομαι που λέει και η λαϊκή φράση; Αυτό θα ήταν σκοπιμότητα, όχι προσφορά.

Σαφώς και θα ψηφίσω στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Θα ψηφίσω στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση τον Χάρη Καστανίδη, έχουμε φιλία σαράντα ετών, εκτιμώ τη συνέπεια και την εντιμότητα του και θα τον τιμήσω με την ψήφο μου. Στη δεύτερη αναμέτρηση εξαρτάται από το ποιοι θα είναι, δεν έχω ακόμα αποφασίσει.

Για να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά πρέπει να είναι σοβαρός και συνεπής, κάτι που δυστυχώς έχει τρωθεί το τελευταίο διάστημα από πολιτικούς που δείξανε συμπεριφορές που προκαλούν, δηλαδή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάζουν τελείως χώρο, και εκεί που βρίζανε να είναι πλέον φίλοι.

Δικαίωμα του καθενός είναι να ακολουθεί τις δικές του πολιτικές απόψεις και να κάνει τις δικές του επιλογές. Γι αυτό κρίνεται ο καθένας. Αυτό θα συμβεί και με τον ανιψιό μου, τον Γιάννη Χάιδο. Όσον αφορά στη στάση που μπορεί εγώ να κρατήσω, άλλο το οικογενειακό και άλλο το πολιτικό. Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ, παραμένω στο κόμμα, και θα στηρίξω την παράταξη μου.

Ένα γνωμικό λέει, μην τρέφεις περισσότερους δαίμονες από όσους μπορείς να σκοτώσεις. Και η ελληνική κοινωνία για δεκαετίες εξέθρεψε πολύ περισσότερους δαίμονες, τους οποίους τώρα τους βρίσκουμε μπροστά μας.»

trikalaenimerosi.gr