Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία είναι μια εκπληκτική υμνωδία που ο κάθε πιστός χαίρεται να ακούει και να διαβάζει.

Σήμερα, Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, 23 ημέρες πριν από το Πάσχα, ψάλλεται η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας.

Οι Χαιρετισμοί ψάλλονται κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή κάθε Παρασκευή και για πέντε συναπτές εβδομάδες. Τα νοήματα των Χαιρετισμών είναι υψηλά και βαθιά, εξυμνώντας την Υπεραγία Θεοτόκο. 

Η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών έχει προγραμματίσει την τέλεση δύο Ακολουθιών, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους πιστούς να προσέρχονται στους ναούς, λόγω των περιορισμών κατά του κορωνοϊού. 

Η τέλεση των διπλών Ακολουθιών των Χαιρετισμών γίνεται μόνο σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της πόλεως των Τρικάλων.

Η πρώτη Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελείται στις 5:00 και η δεύτερη στις 7:00 το απόγευμα, ενώ στα χωριά της επαρχίας η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελείται μόνο στις 7:00 το απόγευμα.

Για τη μετάβαση σε χώρο λατρείας ο ενδιαφερόμενος αποστέλλει μήνυμα SMS στον ειδικό αριθμό 13033 με τον αριθμό 5 ή συμπληρώνει την έντυπη βεβαίωση μετακίνησης τύπου Β΄ ομοίως με τον αριθμό 5.

Επιπλεόν, η Μητρόπολη δίνει την δυνατότητα στους πιστούς να παρακολουθήσουν τους Χαιρετισμούς ραδιοφωνικά και διαδικτυακά, ζωντανά κατά την διάρκεια της τέλεσής τους. 

Την Παρασκευή 9 Απριλίου το απόγευμα από τις 7:00 έως τις 8:30 η Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών, από τον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου Μπάρας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, Χρυσόστομος, θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ» μέσω της συχνότητος των 102 F.M. και διαδικτυακά. 

Επιπλέον, θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Μητρόπολης στο youtube.

trikalaenimerosi.gr