Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε την Παρασκευή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κώστας Σκρέκας με τον Μάκη Βορίδη και την Φωτεινή Αραμπατζή.

Στη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Σκρέκας εξέφρασε την αγωνία των Ελλήνων αγροτών για την επόμενη μέρα, τονίζοντας παράλληλα ότι η νέα ηγεσία έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να στηρίξει τον αγροτικό τομέα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και ταυτόχρονα η προστασία του περιβάλλοντος ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων αλλά και η βιωσιμότητα των Ελλήνων αγροτών.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε σημαντικές φοροελαφρύνσεις, αυξάνοντας τα πραγματικά εισοδήματα των αγροτών.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η πάταξη του φαινομένου των παράνομων Ελληνοποιήσεων είναι απολύτως αναγκαία, ώστε η Κυβέρνηση να προστατεύσει με αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα τόσο των παραγωγών, όσο και των καταναλωτών και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει περαιτέρω την ισχυρή αγροτική ανάπτυξη.