Με γονείς και παιδιά γέμισαν ασφυκτικά τα πεζοδρόμια της οδού Τσιτσάνη και Σαράφη, για να παρακολουθήσουν τη σημερινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα Τρίκαλα. Υπό συννεφιά και με ευχάριστη διάθεση οι μαθητές όλων των σχολείων της πόλης παρέλασαν τιμώντας την επέτειο του «ΟΧΙ», ενώ ακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και οι σπουδαστές της ΣΜΥ.
Εκπρόσωπος από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης.
Προηγήθηκε επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε  μέσα στον Ι.Ν. ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Στρατηγό-καθηγητή της ΣΜΥ κ. Κωνσταντίνο Κουβάτη με θέμα «θνητοί, τοις Αθανάτοις γόνυ κλίνατε».  Ακολούθησε στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο Πεσόντων, στη ΣΜΥ, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται με την παρέλαση στην κεντρική γέφυρα της πόλης.