Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον 6ο Μύλο των Ξωτικών καθώς απομένει λιγότερο από ενάμιση μήνας για να ανοίξει η αυλαία του. Στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έρχεται προς συζήτηση ο φετινός προϋπολογισμός της δράσης όπως επίσης ο σχεδιασμός και η λειτουργία του θεματικού πάρκου από την e-trikala A.E.
Oπως σημειώνεται στη σχετική εισήγηση τα φετινά έξοδα ανέρχονται σε 541.500 ευρώ, αυξημένα κατά 21,5% σε σχέση με πέρυσι (445.602,44 ευρώ), ενώ τα έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 669.500 ευρώ.
Στόχος είναι μετά από 5 χρόνια να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στη διοργάνωση με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που θα προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα ανανεώσουν την αισθητική του πάρκου, θα αναδείξουν τις τεχνικές και μουσειακές παρεμβάσεις στον κεντρικό Μύλο και τον υδροστρόβιλο, θα διαχωρίσουν τη διασκέδαση από την περιήγηση στα θεματικά σημεία, αναδεικνύοντας το νερό και τις χριστουγεννιάτικες δράσεις και θα συνδυάσουν την επίσκεψη στον Μύλο με τη λειτουργία εκπαιδευτικής έκθεσης στο τζαμί, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την επισκεψιμότητα στο κέντρο της πόλης.
Φέτος θα κατασκευαστεί νέο σπίτι του Αη Βασίλη, καράβι με προοπτική χρήσης του και μετά το φετινό Μύλο, ενώ η διάρκεια της διοργάνωσης παρατείνεται κατά 6 ημέρες.