Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Επιπλοποιών νομού Τρικάλων αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια ενέργειας.

Γι' αυτόν τον λόγο καλεί την Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Τρικάλων να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη για την απόφαση κινητοποιήσεων, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Σωματείου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση των επιπλοποιών αναφέρονται τα εξής:  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας σε συνεδρίαση του συζήτησε όλα τα προβλήματα που μας καίνε και που οξύνονται μέρα την μέρα και ιδιαίτερα το ζήτημα των υπέρογκων αυξήσεων στο ρεύμα και γενικότερα στην ενέργεια, με όλες τις συνέπειες που προκαλούν.

Αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών για τις επιχειρήσεις μας, αλλά και των τελικών καταναλωτικών αγαθών, με συνέπεια και εμείς να μην μπορούμε να δουλέψουμε αλλά και οι εργαζόμενοι να μην έχουν τη δυνατότητα να καταναλώσουν.

Αυτή η κατάσταση μας οδηγεί σε ακόμη πιο βαθειά φτωχοποίηση.

Πριν δυο μήνες περίπου στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μετά από έντονο προβληματισμό των μελών του Δ.Σ. πάρθηκε ομόφωνα απόφαση για κινητοποιήσεις λόγω των οξυμένων προβλημάτων. Επειδή όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρξε κάποια συνέχεια, παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε την Ομοσπονδία ΕΒΕ νομού Τρικάλων να γίνει σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων και των αντιπροσώπων στην ΟΕΒΕ, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας να συζητήσουμε για τις μορφές διεκδίκησης των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας και για την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. 

- ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

- ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣΚΑΤΑ 50% ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ 12000 ΕΥΡΩ.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.

- ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

- ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

- ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ Ή ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ,ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ,30%  ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

trikalaenimerosi.gr