Μια μοναδική μουσική παράσταση θα πλαισιωθεί η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Τομεακή  Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση με τίτλο:  «Ο πάγος έσπασε,  ο δρόμος χαράχτηκε» .
Την επιμέλεια του μουσικού καλλιτεχνικού προγράμματος της εκδήλωσης  έχει αναλάβει το συγκρότημα «Καπνισμένο Τσουκάλι»  και θα περιλαμβάνει διασκευασμένα ρώσικα τραγούδια και ποίηση εμπνευσμένα από την Οχτωβριανή Επανάσταση , τη σοσιαλιστική οικοδόμηση , καθώς και διαχρονικά τραγούδια του διεθνούς επαναστατικού κινήματος . Χαρακτηριστικά θα ακουστούν τραγούδια όπως ο «Ιερός Πόλεμος» και «Varshavianka», από τους επικούς αγώνες του σοβιετικού λαού, το προσκλητήριο της Διεθνούς , «το τραγούδια της ενότητας»( στίχοι : Μπέρτολτ Μπρέχτ μουσική : Κουρτ Βάιλ) κα Η πρωτοτυπία της παράστασης έγκειται στο ότι πολλά από τα τραγούδια της Οκτωβριανής Επανάστασης θα ερμηνευτούν στη ρωσική γλώσσα.
Η ενορχήστρωση/διεύθυνση είναι του Δημήτρη Φωτιάδη, ο οποίος θα βρίσκεται και στα πλήκτρα ,  στην ερμηνεία θα είναι : Μαρία Φωτιάδη, Κατερίνα Κυριακίδου (Σοπράνο), Ράνια Μπαλή (Άλτο),  Απόστολος Φωτιάδης (Τενόρος/Βαρίτονος), και στα μουσικά όργανα : Απόστολος Κωσταβέλης (Κλαρινέτο),   Γιάννης Γκουλιάρας (Τρομπέτα),  Γεωργία Χατζημπαλάση (Τενόρο σαξόφωνο) ,   Γιάννα Μπαλή (Πιάνο).
Οι μεταφράσεις από τα ρωσικά είναι της  Σταυρούλας Ξιφάρα και για την επιτυχία του προγράμματος απαραίτητη ήταν διδασκαλία  Ρωσσικής γλώσσας από την Κατερίνα Κυριακίδου & την Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη