Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και ΤΣ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για την 1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-B Βαλκανική - Μεσόγειος 2014 - 2020» (BalkanMed). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο. 
Στο διακρατικό Πρόγραμμα "Βαλκανική-Μεσόγειος" συμμετέχουν η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Αλβανία και η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 35 εκ. Ευρώ.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτεί δράσεις στους τομείς 1) Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας και 2) Περιβάλλοντος. Ο γενικός στόχος του είναι να στηριχθεί σε κοινά εδαφικά πλεονεκτήματα  και να προωθήσει την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και συνεργασία για μια πιο ανταγωνιστική και βιώσιμη περιοχή Βαλκανίων-Μεσογείου με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, υποστηριζόμενο από μηχανισμό στήριξης κατάρτισης και δεξιοτήτων.